دانش آموزان پایه دوازدهمی که در رشته علوم تجربی انتخاب رشته کرده اند، می توانند برای شرکت در کنکور سراسری علوم تجربی آماده شوند و پس از قبولی در این کنکور، در هر یک از رشته های مورد پذیرش در دانشگاه های علوم پزشکی ثبت نام نمایند. یکی از رشته های پرطرفدار میان دانش آموزان پایه دوازدهم، رشته پیراپزشکی می باشد.
شاید بسیاری از دانش آموزانی که قصد انتخاب رشته در کنکور سراسری را دارند، از تفاوت پزشکی و پیراپزشکی مطلع نباشند و یا ندانند که منظور از رشته های پیراپزشکی چیست؟ به همین منظور در ادامه این مقاله قصد داریم جزئیات این رشته ها را به همراه بازار کار و نحوه ورود به آن ها را ذکر کنیم.
منظور از رشته های پیراپزشکی چیست
داوطلبان کنکور سراسری که در کنکور علوم تجربی شرکت کرده اند، می توانند در رشته های مختلفی انتخاب رشته کنند. به طور کلی رشته های پزشکی برای داوطلبان جذابیت بسیار زیادی دارند و همین موضوع باعث شده است که رقابت میان دانش آموزان برای قبولی در رشته های پزشکی بسیار زیاد باشد.
رشته های پزشکی به دو دسته رشته های پیراپزشکی و خود رشته های پزشکی تقسیم بندی می شوند. داوطلبانی که قصد انتخاب رشته در رشته پزشکی را داشته باشند، می بایست که حتما دکتری پیوسته عمومی پزشکی را در دوران دانشگاه مطالعه کنند؛ اما رشته های پیراپزشکی تفاوت بسیار زیادی با رشته های پزشکی دارند و همین موضوع ایجاب می کند که دانش آموزان از لیست این رشته ها مطلع باشند و در صورت علاقه مندی به هر یک از آن ها در زمان انتخاب رشته تجربی در آن ها ثبت نام کنند.
به طور کلی داوطلبان پس از فارغ التحصیلی در هر یک از این رشته ها مانند هوشبری، اتاق عمل، مامایی و ... زیر نظر پزشکان فعالیت می کنند؛ اما آینده شغلی خوبی برای هر یک از این افراد وجود خواهد داشت. رشته های پیراپزشکی در انواع مختلفی وجود دارند که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.
یادگیری عمل توانبخشی و کار با وسایل مربوطه مثل وسایلی که کاربرد آنها تحریک عصب و عضله است و در ضایعات عصبی برای بازآموزی و نوآموزی استفاده میشوند و یا وسایلی که برای تسکین درد مورد استفاده قرار می گیرند و در مواردی همچون بیماری های استخوان ، مفاصل ، عضلات ، بیماری های روماتیسمی ، بیماری های اعصاب ، ضایعات ورزشی ، جراحی ها ، بیماری های قلب و عروق ، بیماری های تنفسی ، بیماری های زنان و زایمان، بیماری های پوستی ، بیماری های کودکان ، سوختگی ها ، معلولان جسمی و حرکتی کاربرد بسیاری دارد.
در کشورمان امکان ادامه تحصیل در رشته فیزیوتراپی وجود دارد و در مقاطع کارشناسی ارشد ناپیوسته و دکتری نیز ارائه می شود. مدت تحصیل در دوره کارشناسی ارشد 2 سال است و فارغ التحصیلان این رشته میتوانند در گرایش هایی مانند فیزیوتراپی ، علوم تشریح ، آناتومی ، فیزیولوژی و … وارد شده و ادامه تحصیل دهند.
رشته های پیراپزشکی – مامایی
رشته مامایی نیز بین داوطلبان خانم رشته تجربی طرفداران خاص خود را دارد و در اکثر دانشگاه های دولتی و آزاد ارائه می شود .
فارغ التحصیلان در مقطع کارشناسی رشته مامایی می توانند در مقطع کارشناسی ارشد مامایی ناپیوسته به مدت 2 تا 3 سال ادامه تحصیل دهند. دوره دکتری مامایی نیز در شورای عالی برنامه ریزی تصویب شده و فارغ التحصیلان در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته مامایی می توانند در این مقطع ادامه تحصیل دهند.
همانطور که گفته شد رشتههای پیراپزشکی در ایران به صورت بدون کنکور پذیرش نمیشوند. اما داوطلبان تحصیل در این رشته میتوانند در دانشگاههای اتحادیه اروپا بدون کنکور تحصیل کنند. این امکان از طریق کالج مدیکال ایران تحصیل برای همراهان عزیز فراهم شده است. کالج ایران تحصیل مورد تایید دانشگاهها و موسسات مقصد بوده و با ثبت نام در کالج، پذیرش شما در یکی از دانشگاههای معتبر اتحادیه اروپا تضمینی خواهد بود.
کلیهی دانشگاههای ارائه شده توسط ، مورد تایید وزارت بهداشت ایران بوده و داوطلبان سال اول تحصیلی خود را در تهران میگذرانند. دانشجویان امکان رفت و آمد به ایران و حتی گرفتن انتقالی به یکی از دانشگاههای ایران را هم دارند. افرادی که دوره یک ساله کالج ایران تحصیل را پشت سر میگذرانند، آزمون ورودی دانشگاههای اتحادیه اروپا را در تهران با آمادگی کامل طی خواهند کرد و ادامه روند تحصیل خود را در اروپا میگذرانند.
برخی دروس اصلی و تخصصی رشته پرستاری شامل : انگل شناسی ، میکروب شناسی ، بیوشیمی ، ایمونولوژی ، فیزیولوژی تشریح ، پرستاری بهداشت ، پرستاری بهداشت جامعه ، پرستاری مادران و نوزادان ، بیماری های داخلی ، بیماری ها و پرستاری های مربوط ، اخلاق پرستاری و پرستاری در فوریت ها می باشد.
داوطلبان برای قبولی در رشته پرستاری در ظرفیت های دانشگاه های دولتی و آزاد داوطلبان باید تراز علمی (نمره کل) بالای 8500 کسب کنند.
- ۰۱/۱۱/۱۵