دانشگاه ایرانی

کنکور و تجربیات تحصیلی

دانشگاه ایرانی

کنکور و تجربیات تحصیلی

  • ۰
  • ۰

اهداف بسیاری از داوطلبان برای شرکت در کنکور سراسری، کسب رتبه بالا و قبولی در دانشگاه های روزانه و دولتی است؛ اما به هر حال با توجه به رقابت زیادی که میان متقاضیان برای شرکت در کنکور وجود دارد، این احتمال هست که داوطلبان نتوانند تراز رتبه بسیار بالایی برای ورود به دانشگاه های دولتی کسب کنند. در این زمان بهترین انتخاب برای داوطلبان، دانشگاه شبانه یا نوبت دوم است؛ اما دانشگاه شبانه یا نوبت دوم چیست؟

بسیاری از متقاضیان با خواندن دفترچه راهنمای انتخاب رشته سازمان سنجش، لیست دانشگاه های شبانه را مشاهده کرده اند، اما شاید برخی از آن ها از نحوه درس خواندن در این دانشگاه ها مطلع نباشند و می خواهند بدانند که دانشگاه شبانه یا نوبت دوم چیست؟ میزان شهریه دریافتی آن ها چقدر است و تا چه رنبه هایی در این دانشگاه پذیرش می شوند. به همین منظور در ادامه مقاله قصد داریم شما را با این دانشگاه ها و شرایط پذیرش در آن ها آشنا کنیم.

 

دانشگاه شبانه یا نوبت دوم چیست ؟

یکی از اهداف اصلی بسیاری از داوطلبان کنکوری این است که بتوانند در دانشگاه های دولتی و روزانه پذیرش شوند و در رشته تحصیلی مورد نظر خودشان ادامه تحصیل دهند. از لحاظ اعتبار مدرک، دانشگاه های دولتی دارای بیشترین اعتبار هستند؛ البته تحت شرایط خاصی دانشگاه های آزاد و یا دانشگاه های غیر دولتی می توانند در میان رتبه بندی دانشگاه قرار بگیرند.

تمام مزایای دانشگاه دولتی روزانه در واحد های شبانه نیز برقرار است و تنها تفاوت دانشجویان این دو دوره ، در هزینه تحصیل می باشد. البته در خصوص ارائه امکانات خوابگاهی ، شرایط برای دانشجویان شبانه کمی فرق می کند و اولویت استفاده از خوابگاه برای دانشجویان روزانه است و در صورت امکان و وجود ظرفیت نیز به دانشجویان شبانه نیز خوابگاه ارائه می دهند. در واقع ، دانشگاه های روزانه هیچ مسئولیتی در قبال تامین خدمات خوابگاهی برای دانشجویان شبانه ندارند.

 

شهریه خوابگاه نیز در دوره های روزانه و نوبت دوم متفاوت است و دانشجویان نوبت دوم باید هزینه بیشتری را برای استفاده از خوابگاه ، پرداخت کنند.

شهریه خوابگاه روزانه

تعداد ظرفیت سطح یک و دو سطح سه سطح چهار
یک و دو نفر 370 هزار تومان 350 هزار تومان 310 هزار تومان
سه و چهار نفر 300 هزار تومان 280 هزار تومان 250 هزار تومان
پنج و شش نفر 260 هزار تومان 240 هزار تومان 220 هزار تومان
هفت و هشت نفر 220 هزار تومان 210 هزار تومان 180 هزار تومان
9 نفر به بالا 180 هزار تومان 170 هزار تومان 150 هزار تومان

شهریه خوابگاه نوبت دوم

تعداد ظرفیت سطح یک و دو سطح سه سطح چهار
یک و دو نفر 560 هزار تومان 520 هزار تومان 460 هزار تومان
سه و چهار نفر 450 هزار تومان 410 هزار تومان 370 هزار تومان
پنج و شش نفر 390 هزار تومان 360 هزار تومان 320 هزار تومان
هفت و هشت نفر 330 هزار تومان 310 هزار تومان 280 هزار تومان
9 نفر به بالا 280 هزار تومان 260 هزار تومان 230 هزار تومان

 

در جداول فوق ، شهریه هر ترم خوابگاه دانشجویی دوره های روزانه و نوبت دوم را برای سال تحصیلی جدید مشاهده می کنید البته دانشجویان متاهل باید هزینه بیشتری پرداخت کنند و امکان واریز شهریه خوابگاه به صورت ماهانه نیز وجود دارد.

 

با توجه به اعتبار مدرک دانشگاه های دولتی و شرایط تحصیل در این دانشگاه ها، بسیاری از داوطلبان متقاضی انتخاب رشته در دانشگاه های دولتی هستند و بدیهی است که فقط متقاضیان با رتبه های بالا و تراز بسیار عالی می توانند در دانشگاه های دولتی پذیرش شوند. حال گزینه ای تحت عنوان دانشگاه شبانه برای داوطلبان وجود دارد که می توانند آن را در فرم انتخاب رشته کنکور تکمیل نمایند.

دانشگاه های شبانه (نوبت دوم) و آزاد هر دو مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هستند و دارای اعتبار بوده و هر مدرکی که دارای اعتبار باشه، می تونه برای ادامه تحصیل افراد مورد استفاده قرار بگیره. با توجه به اینکه مدرک دانشگاه شبانه و آزاد مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوریه و دارای اعتبارن، می تونن برای ادامه تحصیل در داخل از کشور مورد استفاده قرار بگیرن. بنابراین، دانشجویان با مدرک دانشگاه شبانه و آزاد می تونن به راحتی در کنکور کارشناسی ارشد و دکتری شرکت کنن و ادامه تحصیل بدن.

دانشگاه شبانه و دانشگاه آزاد هر دو هم از طریق کنکور سراسری و هم از طریق بدون کنکور پذیرش داوطلبا رو تو مقاطع مختلف انجام میدن. اما معمولا هم تو زمان انتخاب رشته و هم تو زمان اعلام نتایج فکری که ذهن داوطلبا رو مشغول می کنه اینه که کدوم دانشگاه رو انتخاب کنم؟ تحصیل تو دانشگاه شبانه بهتره یا دانشگاه آزاد؟ اعتبار مدرک کدوم دانشگاه بیشتره؟ به خاطر همین تو ادامه این مقاله در مورد اینکه تحصیل تو دانشگاه شبانه بهتره یا دانشگاه آزاد و تفاوت این دو دانشگاه مثل شهریه توضیحاتی داده شده.

 

دانشگاه شبانه چیست؟

خوب اولین چیزی که باید بدونین یک تعریف ساده از دانشگاه شبانه هستش. دانشگاه شبانه زیر مجموعه دانشگاه های سراسریه. با توجه به اسمی که این دوره داره خیلیا فکر می کنن کلاسای این دانشگاه شب ها برگزار میشه در صورتی که اینطور نیست. دانشگاه های شبانه همون دانشگاه های دولتی هستن، اما برای تحصیل از دانشجویان شهریه دریافت می کنن. دانشجویان دانشگاه نوبت دوم می تونن در کنار دانشجویان پذیرش شده در دوره های روزانه ادامه تحصیل بدن و در نهایت مدرک مربوط به مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری رو دریافت کنن.

 

یکی از اهداف اصلی بسیاری از داوطلبان کنکوری اینه که بتونن در دانشگاه های دولتی و روزانه پذیرش بشن و در رشته تحصیلی مورد نظرشون ادامه تحصیل بدن. از لحاظ اعتبار مدرک، دانشگاه های دولتی دارای بیشترین اعتبارن، البته تحت شرایط خاصی دانشگاه های آزاد و یا دانشگاه های غیر دولتی می تونن در رتبه بندی دانشگاه ها قرار بگیرن.

 

وقتی شما دانشگاه شبانه یا نوبت دوم پذیرش بشی همه ی کلاس های شما با دانشجو های روزانه رشته خودتون برگزار میشه. یعنی استادتون همون استاده، آموزشتون همون آموزشه و امتحانتون هم با دانشجوهای روزانه یکیه. اصلا کلا کسی تو کلاس متوجه نمیشه که شما دانشجوی شبانه هستین. فقط تفاوتی که دوره شبانه با دوره روزانه داره تو پرداخت شهریه است.

 

  • ۰۲/۰۲/۳۱
  • لیدا رسا

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی