قبلا تصور می شد که حذف موهای زائد تنها مختص خانم هاست. اما امروزه از بین بردن موهای زائد در مردان نیز روز به روز در حال افزایش است.
در لیزر بدن آقایان پالس های نور لیزر به طور انتخابی، با مورد هدف قرار دادن ملانین در فولیکول موهای زائد، آن ها را از بین می برد. رنگدانه موجود در فولیکول مو موجب جذب پالس های نور می شود؛ تا جایی که فولیکول تخریب شده و سرعت رشد مو کاهش می یابد.
دستگاه های لیزر پیشرفته قادرند موهای زائد را به صورت ایمن و موثر تری موهای زائد کمر، قفسه سینه و پشت گردن در آقایان از بین ببرند که در انتهای این مطلب مفصلا در مورد آن توضیح داده ایم.
جنس موی مردان به مراقبت دقیق نیاز دارد؛ زیرا موهای مردان، خشن تر و متراکم تر است. پس از آن، بسیار حائز اهمیت است که روشی را برای از بین بردن موهای زائد خود انتخاب کنید که بتواند به طور موثر موهای خشن را از بین ببرد، بدون این که آسیبی به پوست وارد کند.
مدت زمان یک جلسه لیزر موهای زائد در اهواز برای آقایان بسته به اندازه منطقه تحت درمان، متفاوت است و می تواند از چند دقیقه تا یک ساعت طول بکشد. قبل از جلسه به شما یک عینک محافظ چشم داده می شود و در صورت لزوم بی حسی موضعی نیز اعمال می گردد.
در طول فرآیند لیزر، احساسی مانند نیشگون حس خواهد داشت. این امر نشان دهنده این است که لیزر فعال و در حال کار است. همچنین ممکن است احساس گز گز و سوزش نیز داشته باشید. اما هیچ جای نگرانی نیست. این موضوع ابدا چیز بدی نسیت.
قبل از درمان، باید ناحیه موردنظر را کاملا با تیغ اصلاح کنید. بعضی از نقاط بدن که دارای پوست حساستری هستند، به کرمها یا ژلهای بیحسی نیاز دارند. پس حدودا نیم ساعت قبل از لیزر آن ناحیه، باید از کرم بیحسی استفاده کنید تا در طول درمان، متوجه درد یا ناراحتی نشوید.
لیزر موهای زائد در اتاق مخصوصی برای همین کار انجام میشود و شما حین انجام لیزر، باید از عینکهای محافظ چشم استفاده کنید. لیزر با ایجاد گرما و تبخیر فولیکولها، موها را از بین میبرد. پس حین درمان ممکن است بویی مانند سوختن بوی گوگرد به مشامتان برسد. مدت زمان انجام لیزر موهای زائد بستگی به وسعت ناحیه تحتدرمان دارد. لیزر موهای زائد برای کل بدن حدودا ۴۵ دقیقه تا یک ساعت طول خواهد کشید.
لیزر موهای زائد چه کاربردهایی دارد؟
همانطور که تا اینجای مقاله گفتیم، لیزر موهای زائد یک روش عالی و موثر برای از بین بردن موهای زائد است. قسمتهای زیادی در بدن وجود دارند که با موهای زائد درشت یا نازک پوشیده شدهاند. با مراجعه به پزشک متخصص میتوانید از اینکه موهای کدام قسمت بدن خود را میتوانید با لیزر از بین ببرید، اطمینان حاصل کنید. اما در حالت کلی، لیزر برای تمام قسمتهای بدن میتواند کاربردی باشد. با یک معاینه کلی میتوانید بنا به نیاز خود، لیزر موهای زائد انجام دهید. لیزر میتواند موهای زائد ناحیههای زیر را از بین ببرد:
لیزر زیربغل
لیزر موهای زائد زیربغل یکی از محبوبترین روشهای موزدایی است؛ مخصوصا که موهای این ناحیه معمولا تیرهتر و ضخیمتر از سایر قسمتها بوده و در اثر اصلاح یا اپیلاسیون مداوم رنگ این ناحیه تیرهتر است. لیزر زیربغل معمولا در همان جلسات ابتدایی نتیجه قابلمشاهدهای برای شما به ارمغان می آورد. اما برای کاهش دائمی موهای زیربغل باید ۶ تا ۸ ماه بهصورت مداوم جلسات موزدایی خود را ادامه دهید.
لیزر دست
بیشتر افراد شاهد موهای زائد در دستهای خود هستند. این موها از مچ تا آرنج ضخامت بیشتری نسبت به موهای بازو دارند و لیزر روی آنها بهتر پاسخ میدهد. اما قسمتهایی از دست که موهای نازک، بور و کرکی دارد را نمیتوانید با لیزر موهای زائد از بین ببرید. پس بهتر است برای لیزر دست حتما با پزشک متخصص مشورت کنید و در صورت مناسب نبودن، از لیزر موهای این قسمت از دست خودداری کنید. چون نتیجه معکوسی دریافت خواهید کرد.
لیزر پاها
پاها از دیگر قسمتهای بدن هستند که میتوانید با خیال راحت آنها را با استفاده از لیزر، موزدایی کنید. چون موهای پا معمولا ضخیمتر و تیرهتر از موهای سایر نواحی بدن است. به همین خاطر در همان جلسات ابتدایی از نتیجه لیزر پاها شگفتزده خواهید شد.
لیزر بیکینی
موهای ناحیه بیکینی هم مانند موهای پاها و زیربغل اغلب تیره و ضخیم هستند و همین باعث میشود که این ناحیه هم به یکی از قسمتهایی که بهترین نتیجه را در لیزر موهای زائد میگیرد، تبدیل شود. بیشتر بیماران تقریبا بعد ۴ تا ۶ جلسه موزدایی بیکینی با لیزر نتایج قابلتوجهی به دست میآورند.
لیزر صورت
موهای زائد صورت میتواند ظاهر ناخوشایندی برای ما ایجاد کند. هرچند موهای این قسمت بسیار نازک، ظریف و کمرنگ هستند؛ با این حال تاثیر خود را روی صورت نشان میدهند. با توجه به اینکه برای گرفتن بهترین نتیجه از لیزر موهای زائد بهتر است موها ضخیم و تیره باشند، پس برای رسیدن به بهترین نتیجه در لیزر صورت باید صبر بیشتری به خرج دهید. علاوه بر این، فاز استراحت موهای صورت طولانیتر از سایر موها هستند و ممکن است شما مجبور باشید فاصله هر دو جلسه لیزر را از حالت عادی بیشتر کنید.
لیزر موهای زائد چیست ؟
نمیخواهیم سرتان را با مباحث علمی لیزر درد بیاوریم ولی خوب است که ایدهای کلی از عملکرد و نحوهی اثر لیزر داشته باشید.
- لیزر یک پرتوی نوری است. منتها نوری که ویژگیهای فیزیکی خاصی دارد و بسیار پرانرژی است. لیزرها در پزشکی و صنعت استفادههای زیادی دارند. در صنعت برای برش و حکاکی و در پزشکی از لیزر برای جراحیهای مختلف مثل جراحی چشم (لیزیک) استفاده میشود.
- لیزر یک دانش و فناوری است. یعنی بسته به کاربردی که دارد، میتوان ویژگیهای خاصی در آن لحاظ کرد و آن را برای انجام یک کار خاص بهینه سازی نمود. لیزر موهای زائد دقیقاً به نحوی طراحی شده که بدون اثر گذاشتن روی قسمتهای دیگر پوست و بدن، باعث حذف موهای زائد شود.
- لیزرهای مختلفی برای حذف موهای زائد استفاده میشوند. فناوریهای الکساندریت، Nd:YAG و دایود از جمله لیزرهای پرکاربرد برای حذف موهای زائد هستند. این لیزرها از نظر کاربرد باهم تفاوت دارند. مثلاً الکساندریت بیشتر برای کسانی موثر است که پوستی روشن دارند و Nd:YAG بیشتر برای پوستهای تیره استفاده میشود. این تفاوت کاربردی به دلیل تفاوت خاصیتهای فیزیکی لیزرها مثل فرکانس و طول موج است.
- لیزر روی فولیکولها اثر میگذارد. لیزر حذف موهای زائد به شکی طراحی شده که باعث داغ شدن پیاز مو و آسیب دیدن فولیکولها شود. فولیکولها ارگان کوچکی درون پوست هستند که موهای بدن را میسازند. با آسیب دیدن فولیکول و پیاز مو، رشد مو برای همیشه متوقف میشود.
- لیزر آسیبی انتخابی وارد میکند. نکتهی قابل توجه این است که گرمای لیزر باعث آسیب دیدن و از کار افتادن فولیکولها میشود، اما این آسیب کاملاً انتخابی است. یعنی به طور همزمان آسیبی به پوست و بافتهای مجاور فولیکول وارد نمیشود. البته گاهی در اثر خطای اپراتور پوست آسیب میبیند. این موضوعات را در بخش عوارض لیزر موهای زائد بررسی کردهایم.
- لیزر باعث کاهش دائمی موهای زائد میشود. این روش میتواند بین ۷۰ تا ۹۰ درصد موهای زائد را برای همیشه از بین ببرد. برای همین از نظر علمی میگوییم لیزر باعث کاهش دائمی موهای زائد میشود و نه حذف دائمی موهای زائد. چون در یک دورهی درمانی نمیتوانیم ۱۰۰ درصد موهای زائد را از بین ببریم. ولی آن ۷۰ تا ۹۰ درصدی که حذف شدهاند، دیگر هیچوقت رشد نخواهند کرد.
- ۰۱/۱۱/۰۹