ماده واحده «تکمیل و اصلاح موادی از سیاستها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی (پس از پایان متوسطه)» مصوب ۱۵تیر ۱۴۰۰ که در جلسات ۸۵۵ و ۸۶۳ مورخ ۵بهمن ۱۴۰۰ و ۱۷خرداد ۱۴۰۱ شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده بود از سوی ابراهیم رئیسی، رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی جهت اجرا، ابلاغ شد.
بر این اساس، ارزیابی میزان دانش، توانایی و پیشرفت تحصیلی متقاضیان از طریق «نمرهکل سابقه تحصیلی» و «نمرهکل آزمون اختصاصی» انجام میشود. آزمون اختصاصی، آزمون سراسری از میان دروس تخصصی رشتههای تحصیلی در سه سال آخر دوره دوم متوسطه در هر یک از گروههای آزمایشی است که براساس کتابهای درسی وزارت آموزشوپرورش، توسط سازمان برگزار میشود.تغییرات کنکور سال 1402 را اینجا بخوانید.
سابقه تحصیلی نیز به نمرات دروس عمومی و تخصصی دوره دوم متوسطه در نظام آموزشی ۳-۳-۶ و دیپلم و پیشدانشگاهی در نظام آموزشی قبلی هر رشته تحصیلی دوره متوسطه اطلاق میشود که امتحانات آن مطابق اصول سنجش و اندازهگیری، بهطور استاندارد و کیفی توسط وزارت آموزشوپرورش بهصورت سراسری و نهایی در سنوات مختلف مطابق مصوبات شورای عالی آموزشوپرورش برگزار شده باشد.
کنکور سراسری هر ساله در تیرماه برای گروه های ازمایشی ریاضی ، تجربی ، انسانی ، هنر و زبان برگزار می شود و داوطلبان در صورت ارائه مدرک دیپلم نظام جدید ، پیش دانشگاهی نظام قدیم ، مدرک کاردانی و یا مدرک دیپلم 4 ساله نظام قدیم ، می توانند در یک گروه ازمایشی اصلی و یک یا دو گروه ازمایشی شناور شرکت نمایند.
زمان ثبت نام کنکور در بهمن ماه است و سامانه ثبت نام نیز سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی sanjesh.org می باشد. این آزمون برای پذیرش و گزینش دانشجو در تمام دانشگاه های روزانه ، شبانه ، پردیس خودگردان ، غیر انتقاعی ، پیام نور و آزاد برگزار می شود و تمام دانشکاه ها از طریق یک آزمون دانشجو پذیرش می کنند ولی با این تفاوت که انتخاب رشته دانشگاه آزاد از سایر دانشگاه ها مجزا بوده و در سایت azmoon.org انجام می گیرد.
در نشست نمایندگان تامالاختیار وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در برگزاری آزمونهای سراسری استانها، تغییرات آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ را تشریح کرد.
احسان جمالی با تشریح تغییرات آزمون سراسری سال ۱۴۰۲، گفت: در آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ باید سه بخش قوانین سنجش و پذیرش دانشجو از سال ۱۳۸۶ تاکنون، آمار و اطلاعات آزمون سراسری ۱۴۰۱ و مصوبات شورای سنجش و پذیرش دانشجو در سال ۱۴۰۲ بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را باید مدنظر قرار داد.
وی با اشاره به قوانین سنجش و پذیرش دانشجو از سال ۱۳۸۶ تاکنون، خاطرنشان کرد: در آبان ماه سال ۱۳۸۶ قانونی در مجلس شورای اسلامی برای پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور به تصویب رسید که طی آن، تأثیر سوابق تحصیلی، هر ساله تا حذف کامل کنکور تا پایان سال اول برنامه پنجم توسعه تا سال ۱۳۹۰ افزایش مییافت و این قانون در آزمونهای سراسری سالهای ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۲ مورد استفاده قرار گرفت، اما با توجه به عدم افزایش پوشش سوابق تحصیلی و تقاضای زیاد داوطلبان برای برخی از رشته محلها، حذف کنکور محقق نشد.
معاون فنی و آماری سازمان سنجش آموزش کشور افزود: قانون مذکور در سال ۱۳۹۲ از سوی مجلس لغو و قانون سنجش و پذیرش دانشجو تصویب شد و از آزمون سراسری سال ۱۳۹۳ بر اساس این قانون اقدام و تأثیر سوابق تحصیلی در سالهای ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ به میزان ۲۵ درصد و به صورت قطعی انجام شد، همچنین در سال ۱۳۹۵ با رأی دیوان عدالت اداری، مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو مبنی بر تأثیر قطعی سوابق تحصیلی داوطلبان در آزمون سراسری، ابطال شد.
جمالی در بخش دوم سخنان خود با اشاره به اینکه بیشترین داوطلب در گروه آزمایشی علوم تجربی است، اما بیشترین میزان رشد داوطلب در مقایسه با سایر گروههای آزمایشی در سالهای اخیر در گروه آزمایشی علوم انسانی بوده است،گفت: بیشترین میزان پذیرش و درصد قبولی درآزمون سراسری سال ۱۴۰۱ در تمامی رشته محلهای با آزمون و صرفاً براساس سوابق تحصیلی به ترتیب مربوط به استانهای یزد، مازندران، سمنان، اصفهان و قم بوده است.
pasokhbama.com میگوید: معاون فنی و آماری سازمان سنجش آموزش کشور با اشاره به مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ به میزان تأثیر قطعی سوابق تحصیلی ۴۰ درصد خواهد بود که بر اساس ۱۱ درس دیپلم در پایه دوازدهم در نظام ۶-۳-۳- خواهد بود و سهمیهها در این آزمون تغییر نخواهد کرد.
- ۰۱/۱۰/۱۷