بسیاری از شهروندان به صورت خلاصه و اجمالا با مفهوم وکالت و انتخاب وکیل آشنا هستند و وکیل یا وکلا را اشخاصی می دانند که در نزد دادگاه ها و مراجع قضایی حاضر می شوند و به دفاع از حقوق موکل خود می پردازند . هر چند واژه وکیل به همان معنایی است که بسیاری از افراد تصور می کنند ، با این حال وکیل شدن و وکالت کردن علاوه بر اینکه شغلی تخصصی است ، نیازمند داشتن تحصیلات خاص و گذراندان دوره های مخصوصی است تا شخص به عنوان وکیل شناخته شود .
زمانی که شخصی به عنوان وکیل شناخته شود ، تعهدات و اختیارات قانونی ویژه ای پیدا می کند و این امر ، وی را از سایر اشخاصی که در علم حقوق تحصیل کرده اند ، همچون مشاوران حقوقی و کارشناسان حقوقی متمایز می کند . به همین دلیل پرداختن به این سوال که به چه کسانی وکیل گفته می شود و نکات مهم در انتخاب وکیل کدامند ، مهم و ضروری است .
برای پاسخ دادن به این سوال ، در ادامه این مقاله نخست به توضیح اینکه وکیل کیست می پردازیم و در ادامه تفاوت وکیل با مشاور حقوقی و کارشناس حقوقی را بررسی می کنیم . سپس به این سوالات که یک وکیل خوب چه خصوصیاتی دارد و وظایف وکیل کدامند پاسخ می دهیم .
وکیل کیست
به طور کلی ، هر شخصی که با دیگری قرارداد وکالت امضا کرده باشد ، می تواند تحت عنوان مفهوم وکیل شناسایی شود ؛ به عنوان مثال اگر مردی به همسر خود وکالت در طلاق داده باشد تا هر زمان بخواهد خود را از طرف شوهر مطلقه کند ، این امر سبب می شود که زن وکیل مرد شود ؛ منتها فقط در موضوع طلاق .
اما آنچه که ما امروزه به لحاظ عرفی از لفظ وکیل برداشت می کنیم ، آن شخصی است که به وکالت از شخص دیگری در دادگاه ها و دادسرا ها و سایر مراجع قضایی حاضر می شود و دفاع از موکل خود را بر عهده می گیرد . بنابراین در پاسخ به این سوال که وکیل کیست ، باید گفت وکیل به شخصی گفته می شود که در آزمون وکالت کانون وکلا یا قوه قضاییه پذیرفته شده و پس از گذراندن دوره کارآموزی وکالت خود ، می تواند به شغل وکالت مشغول شود ؛ هر چند به لحاظ عرفی به کارآموزان وکالت نیز وکیل گفته می شود .
در این فرض ، وکیل با عقد قرارداد الکترونیکی وکالت با موکل خود از برخی از حقوق ، اختیارات و همچنین تعهدات قانونی برخوردار می شود و می بایست به بهترین وجهی که می تواند از موکل خود دفاع نماید تا به حق و حقوق قانونی خود برسد ؛ هر چند هرگز نمی تواند تعهد کند نتیجه خاصی را برای موکل خود بگیرد .
زمانی می توانیم شخصی را وکیل دیگری تلقی کنیم که قرارداد وکالت ما بین آنها تنظیم شده باشد و حدود اختیارات و وظایف وکیل در آن مشخص شده باشد و به همین دلیل ، وکیل نمی تواند خارج از حد متعارف و خارج از حدود قرارداد اقدامی انجام دهد و در واقع ، هر چند شخص وکیل باشد ، خارج از حدود قرارداد تنظیم شده فی ما بین وکیل و موکل ، اختیاری ندارد .
از طریق سامانه ثنا قرارداد وکالت توسط وکیل متخصص دادگستری در سریع ترین زمان تنظیم و به صورت آنلاین در سامانه بارگذاری خواهد شد. برای انجام امور اداری در ایران باید از طریق تنظیم وکالتنامه در کنسولگریهای ایران مستقر در کشور محل اقامت خود اقدام نمایید که برای انجام این امر با همراه داشتن مدارک شخصی و مشخصات کامل وکیل خود درایران باید اقدام نمود.
بعد از تنظیم وکالتنامه و ثبت آن از طریق سامانه میخک و تائید هویت وکیل و موکل، این وکالتنامه از طریق ساختمان شماره ۹ مرکز تائید اسناد وزارت امور خارجه با مهر رسمی و برجسته قابل وصول از طریق وکیل خواهد بود که این اعطای وکالت در کوتاهترین زمان ممکن به دست وکیل خواهد رسید.
موسسه حقوقی فرهنگ تفاهم، انجام و پیگیری امور حقوقی ایرانیان خارج از کشوردرهر سطحی را یک امر کاملا تخصصی می داند که برای به ثمر رساندن هر پرونده، نیاز به تجربه و دانش وکلای تراز اول در زمینه های تخصصی در کنار تسلط بر مباحث حقوق کنسولی خواهد بود.
فرهنگ تفاهم، برای به ثمر نشاندن امور حقوقی ایرانیان ساکن در خارج از کشور، با استفاده از تجربه مشاوران حقوقی و تخصص وکلای رسمی و پایه یک دادگستری نیز باعث میشود تمام پرونده های حقوقی محول شده به این مجموعه در یک فرایند کاملا به روز و حرفه ای مورد واکاوی دقیق قرار گرفته تا بهترین و سریعترین راه حل های ممکن در پروندهای مربوط به شما مطرح و دستیابی به نتیجه مطلوب در سریع ترین زمان ممکن امکانپذیرشود.
وکلای متخصص و با تجربه مجموعه فرهنگ تفاهم با فعالیت در تمامی زمینه های حقوقی کیفری خانواده در کنار ایرانیان مقیم خارج از کشور که نیاز جدی به وکیل حرفه ای دارند میباشد، برای اطلاع از اینکه مشکل حقوقی شما در کام یک از زمینه های کیفری خانواده یا حقوقی قرار میگیرد به صورت خلاطه نمونه ای از این دعاوی را ذکر کردیم که به شرح ذیل میباشد:
۱- دعاوی خانواده (انواع طلاق ها، حضانت، مهریه، نفقه، اجرت المثل و ….).
۲- دعاوی کیفری (خیانت درامانت ، چک ، سفته ، جعل ،سرقت و..).
۳- دعاوی امور حسبی (اخذ گواهی انحصار وراثت، تقسیم ترکه، مهر و موم ترکه، اخذ گواهی رشد، اخذ حکم حجر و تعیین قیم و امین و…).
۴- دعاوی حقوقی ( مطالبه چک، تخلیه محل مسکونی و تجاری و اداری، مالک و مستاجر، الزام به تنظیم سند رسمی امورملکی، مطالبه خسارت و…).
۵- دعاوی کیفری تهیه و تنظیم انواع اسناد تعهد آور از قبیل ( وصیت نامه ، تقسیم نامه و ….) تنظیم دادخواست و شکواییه و تنظیم لوایح اجرای احکام و اجرای اسناد رهنی.
۶- تهیه و تنظیم کلیه قراردادهای داخلی و بین المللی ( قرارداد مشارکت ،تجاری، پیمانکاری و…).
با توجه به رشد روزافزون و چشم گیر جهان ارتباطات از طریق فضای مجازی و وجود اپلیکیشن های معتبر و در دسترس برای عموم حتی برای انجام امور اداری و قانونی خود دیگر نیازی به پیگیری حضوری نیست و از طریق جلسات مشاوره آنلاین میتوانید در هر ساعتی از شبانه روز و در سریع ترین حالت با وکیل خود در ارتباط باشید و کارهای محول شده با وکیل را پیگیری کنید.
همچنین با وجود سامانه هایی مانند سامانه میخک که برای انجام امورایرانیان خارج از کشور طراحی و در دسترس قرار گرفته و وجود سامانه ثنا که تمام افراد ایرانی چه ساکن در ایران چه در خارج از ایران میتوانند امور وکالتی و قانونی خود را از این طریق به ثبت برسانند که هم وکیل و هم موکل به آسانی با یکدیگر درارتباط بوده و کارهای حقوقی پیگیری شود.
- ۰۱/۱۰/۰۶