رشته تربیت بدنی، یکی از رشته های پرطرفدار در دانشگاه ها می باشد. خوشبختانه، دانش آموزان می توانند در هنرستان ها نیز در این رشته ادامه تحصیل بدهند. برای ورود به رشته تربیت بدنی یک سری شرایطی مورد نیاز است که دانشجویان باید قبل از اقدام به ثبت نام در هنرستان ها و یا انتخاب رشته در مقطع کارشناسی در رشته تربیت بدنی، از این شرایط آگاه باشند.
برای ورود به رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی، تنها داشتن شرایط لازم کفایت نمی کند، بلکه کسب حد نصاب لازم در زمینه ورزشی و آزمون های عملی نیز جزو ملاک پذیرش دانش آموزان و یا دانشجویان می باشد. به همین خاطر در ادامه ای مقاله قصد داریم شما را با شرایط قبولی به رشته تربیت بدنی در هنرستان ها و و دانشگاه های مختلف آشنا کرده و قوانین پذیرش در این رشته ها را توضیح دهیم.
شرایط ورود به رشته تربیت بدنی در هنرستان
برای ورود به رشته تربیت بدنی روش های مختلفی وجود دارد که هر کدام از این روش ها مزایا و معایب خاص خودش را دارد. یکی از روش هایی که دانش آموزان می توانند با کمک آن به رشته تربیت بدنی وارد شوند، انتخاب رشته های هنرستان می باشد. در واقع، دانش آموزان پایه نهم متوسطه اول می توانند در رشته تربیت بدنی هنرستان ها ثبت نام کنند و در این رشته ادامه تحصیل دهند.
پس از گذشت دو سال از تحصیل دانش آموزان در هنرستان ها، دانش آموزان باید در کنکور کاردانی رشته تربیت بدنی شرکت کنند و در یکی از دانشگاه هایی که در رشته تربیت بدنی و مقطع کاردانی پذیرش دارند، ثبت نام نمایند. البته محدودیت هایی برای پذیرش در دانشگاه های مختلفی که اقدام به پذیرش دانشجویان مقطع کاردانی در رشته تربیت بدنی هنرستان ها می کنند وجود دارد. به طور مثال، ممکن است که در استان محل تحصیل دانش آموزان دانشگاهی که رشته تربیت بدنی در مقطع کاردانی (از هنرستان) پذیرش می کند، وجود نداشته باشد.
تحصیل در رشته تربیت بدنی دارای شرایطی است ، که بهتر است پیش از ثبت نام و تهیه مدارک لازم از شرایط آن آگاهی یابید و درصورت واجد شرایط بودن فرآیند ثبت نام خود را انجام دهید.
ثبت نام رشته تربیت بدنی در دوره دوم متوسطه از طریق هنرستان های تربیت بدنی که معمولا از سایر هنرستان ها جدا است ، انجام می گیرد و داوطلبان با رعایت شرایط زیر مجاز خواهند بود که وارد این رشته شوند.
- حداقل قد 165 برای متقاضیان آقا و 158 برای متقاضیان خانم
- سلامت کامل جسمانی و نداشتن بیماری های قلبی و تنفسی
- شرکت و قبولی در آزمون عملی
پس از دریافت مدرک دیپلم در رشته تربیت بدنی ، فارغ التحصیلان باید در آزمون کاردانی فنی حرفه ای شرکت کنند تا وارد دانشگاه شوند و پس از آن با شرکت در آزمون های کاردانی به کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکتری تحصیلات خود را ارتقا دهند.
البته علاقه مندان می توانند پس از دریافت مدرک دیپلم رشته های نظری و در زمان ورود به دانشگاه نیز رشته تربیت بدنی را انتخاب کنند که در ادامه بیشتر توضیح داده شده است.
- کلیه دارندگان دیپلم تجربی ، انسانی و علوم و معارف اسلامی و ریاضی فیزیک برای تحصیل در رشته تربیت بدنی می توانند در دوره های کاردانی پیوسته یا کارشناسی ناپیوسته دانشگاه های آزاد و یا سراسری ثبت نام نمایند و درصورت داشتن شرایط لازم ، به تحصیل در رشته تربیت بدنی بپردازند.
رشته تربیت بدنی یکی از رشته های مرتبط با علوم انسانی است. این رشته برای تقویت و تربیت جسم و روان انسان بوده و در این امر از علومی مانند روان شناسی، جامعه شناسی، مدیریت و فیزیولوژی بهره می برد.
هدف از تحصیل رشته تربیت بدنی، آشنایی دانشجویان با جسم انسان در حد پزشک یار است، تا آنها بتوانند به عنوان یک مربی حرفه ای در زمینه مسائل ورزشی با دانش آموزان یا ورزشکاران کار کنند.
این رشته نقش به سزایی در رابطه با توانبخشی و بهسازی جسمی و روانی افراد جامعه داشته و به همین دلیل از جایگاه بسیار مهمی برخوردار است. همچنین تربیت نیروی انسانی متعهد و متخصص از اهداف مهم این رشته می باشد.
از مزایای تحصیل در این رشته می توان به پیشگیری از بروز برخی از ناراحتی ها و عوارض جسمی و روحی اشاره کرد. در واقع افرادی که فعالیت بدنی زیادی دارند، از امراضی مانند دیابت یا نارسایی های قلبی – عروقی به دور می مانند.
کاربرد این رشته در آموزش و پرورش و همچنین بهداشت فردی و اجتماعی نیز بسیار زیاد قابل مشاهده است.
ابتدا باید اشاره کنیم، تربیت بدنی جزو رشته هایی است که در دانشگاه ها به صورت نیمه متمرکز دانشجو پذیرش می کند. لذا افرادی که می خواهند در این رشته پذیرش شوند، باید در کنکور سراسری در یکی از رشته های نظری شرکت کرده و در انتخاب رشته خودشان رشته ی تربیت بدنی را در اولویت بالا انتخاب کنند؛ اگر دانشجو رتبه ی مورد نظر را کسب کند، به مصاحبه دعوت می شود.
ذکر این نکته ضروری است که میتوانند در موعد ثبت نام بدون کنکور دانشگاه سراسری، ثبت نام بدون کنکور دانشگاه آزاد و ثبت نام بدون کنکور پیام نور اقدام به ثبت نام کنند.
داوطلب اگر در آزمون عملی نیز توانست رتبه ی مورد نظر را کسب کند، می تواند وارد رشته ی تربیت بدنی شود.
در آزمون عملی افراد را از نظر سلامت جسمی، روانی، وزن، قد، انعطاف بدنی، آمادگی جسمانی مورد سنجش قرار می دهند. در این میان افرادی که در رشته ی خاصی مقام های کشوری، آسیایی و جهانی کسب کرده اند، در هنگام پذیرش در اولویت قرار می گیرند.
گرایشات این رشته در مقطع تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکتری) برای تحصیل داوطلبان ارائه می شود و افراد بسته به حوزه مورد علاقه خود، امکان ادامه تحصیل در این رشته را دارا هستند.
- ۰۱/۰۹/۱۴