دانشگاه ایرانی

کنکور و تجربیات تحصیلی

دانشگاه ایرانی

کنکور و تجربیات تحصیلی

  • ۰
  • ۰

مزوتراپی چیست ؟

مزوتراپی یکی از روش‌های درمانی و زیبایی پوستی است و در دسته‌ی شیوه‌های تزریقی قرار می‌گیرد. یعنی در این روش مواد ویژه‌ای با خاصیت درمانی به زیر پوست تزریق می‌شود. این مواد خاص با توجه به مشکل شما تعیین می‌شوند. مواردی همچون عصاره‌های گیاهی، ویتامین‌ها و آنزیم‌ها، داروها و هورمون‌ها از جمله مواردی هستند که در طی مزوتراپی به صورت موضعی به درون پوست تزریق می‌شوند. فهرست مزوتراپی مو  در کرج را در اینجا ببینید.

مزوتراپی یا درمان لایه میانی پوست

واژه مزوتراپی از دو بخش «مزو» و «تراپی» تشکیل شده است. مزو (Meso) در زبان لاتین به معنی «میانی» بوده و تراپی (Therapy) هم به معنی «درمان» است. همانطور که از اسم این روش برمی‌آید، در مزوتراپی لایه‌ی میانی پوست را درمان می‌کنیم.

لایه میانی چیست؟

اگر بخواهیم خیلی ساده بگوییم، پوست از سه لایه اپی‌درم (روپوست)، درم و هیپودرم تشکیل شده است:

  • اپی‌درم سطحی‌ترین لایه‌ی پوست است که از سلول‌های شاخی و مرده تشکیل شده. این لایه حدود ۱ میلی‌متر ضخامت دارد و سلول‌هایش مدام در حال تقسیم، مرگ و ریختن از روی پوست هستند.
  • درم (Derma) لایه‌ی میانی پوست بوده که از بافت پیوندی انعطاف پذیر تشکیل شده است. درم حاوی رشته‌های پروتئینی کلاژن، الاستین و هیالورونیک اسید است. این رشته‌های پروتئینی باعث سفتی، حفظ رطوبت و انعطاف پذیری پوست می‌شوند. وقتی سن ما زیاد می‌شود، مقدار این رشته‌ها کم شده و در نتیجه پوست شل، کدر و خشک می‌شود. فولیکول‌های مو، غدد چربی و غدد عرق نیز در این لایه قرار دارند.
  • هیپودرم یا بافت زیرپوستی عمقی‌ترین لایه‌ی پوست است که از بافت چربی و پیوندی تشکیل شده است. این لایه وظیفه دارد که درم را به ساختارهای زیرین (عضلات) متصل کند.

    مزو تراپی یعنی چه؟

    اگر خیلی کلی و ساده بخواهیم شیوه مزوتراپی را توضیح دهیم باید بگوییم که هرگونه وارد کردن موادِ فعال بیولوژیکی به منظور تغییراتی در بدن یا پوست، مزوتراپی است. مزو به معنای «میانی» بوده و تراپی نیز به معنای درمان است. این عبارت اشاره به درمان لایه میانی پوست دارد.

    انتقال این مواد به پوست توسط ابزارهای مخصوص این کار و دسته‌ای سوزن‌های بسیار ریز انجام می‌گیرد که به آن‌ها «گِیج» می‌گویند. مواد بیولوژیک فعالی که نام برده شد می‌تواند شامل داروها، فاکتورهای رشد، کو آنزیم‌ها، مواد مغذی و انواع ویتامین‌ها باشد.

    این مواد از طریق گیج‌ها به لایه «زیرپوستِ سر» منتقل شده و در ابتدا کمبود ویتامین و نقص یا عدم تعادل در هورمون‌ها را برطرف می‌کنند.

    استفاده از این روش برای موارد متعددی توصیه می‌شود ولی عمده استفاده از مزوتراپی برای تقویت مو، رویش مجدد موها و کاهش اثر هیدروتستسترون است. قابل ذکر است که ریزش موی سر به دلایلی مثل کمبود ویتامین‌ها، عدم خون‌رسانی و نقص یا عدم تعادل هورمونی، وابسته است. با انجام درمان مزوتراپی از بروز این عارضه‌ها جلوگیری شده یا عوارض ایجاد شده توسط آن‌ها برطرف می‌شود.

    تاریخچه انجام مزوتراپی

    اگر بخواهیم به اولین کاربردهای این شیوه‌ی درمانی در تاریخ بپردازیم؛ طبق اسناد و منابع به‌جامانده، باید به قرن 12 میلادی (حدود 800 سال قبل) رجوع کنیم. پزشک دربار کشور فرانسه در آن زمان به نام «آمبروز پاره» با سوزن روی پوست بیماران سوراخ‌هایی را ایجاد می‌کرد و سپس داروهای گیاهی روی سوراخ‌ها قرار می‌داد تا راحت‌تر جذب پوست شوند؛ اما در مورد کاربرد این شیوه درمانی در تاریخ معاصر باید حدود 70 سال به عقب بازگردیم و عملکرد دکتر «میچل پیسترو» در فرانسه را بررسی کنیم. این پزشک داروی «پروکائین» را به صورت وریدی به بیماران تزریق می‌کرد تا بیماری آسم را درمان کند. پیستور در طول دوره درمان بیماران آسمی متوجه شد که ریزش موی برخی از آن‌ها بهبود پیدا کرده است. او تحقیقاتش را روی این شیوه درمانی و تاثیر آن روی تقویت موها متمرکز کرد و نهایتاً در سال 1976 (بیش از 40 سال پیش) نام روش درمانی خود برای تقویت موها را مزو تراپی گذاشت.

    در سالیان اخیر انجام مزوتراپی به عنوان یکی از روش‌های بهینه و کم‌تهاجمی بسیار مورد توجه قرار گرفته و افراد زیادی برای انجام این کار به کلینیک‌ها و مطب‌های زیبایی و سلامت مراجعه می‌کنند. کلینیک صدرا به عنوان بهترین کلینیک زیبایی در تهران این عمل را با استفاده از دانش روز متخصصان و بهره‌گیری از پیشرفته‌ترین ابزار و تجهیزات روز به انجام می‌رساند.

    فرایندی است که پروتئین ها ، ویتامین ها و سایر مواد مغذی موجود در پوست سر را تامین می کند.مزوتراپی امروزه به عنوان یکی از سریع‌ترین راهکارها برای درمان ریزش مو از طریق بازیابی تعادل هورمونی و غلبه بر تأثیر منفی هورمون دی‌ هیدرو تستوسترون (DHT) بر ریزش موی سر شناخته می‌شود.روشی که بدون نیاز به جراحی و بانک مو بهترین نتیجه را از طریق کارکردی غیر تهاجمی بر جای می گذارد.

    داروهای تزریقی در این روش به وسیله یک سوزن کوچک در عمق یک میلی‌متری پوست سر (محل وجود فولیکول‌های مو) قرار داده می‌شود. این روش کاملاً بدون درد است. به این ترتیب در پوست سر به عنوان یک مانع در برابر رشد موها غلبه می‌شود و مقدار لازم از مواد تقویت کننده رشد مو دقیقاً در همان نقطه‌ ای که لازم است، تأمین می‌شود. مزوتراپی درمانی مو در حدود ۴۰ دقیقه زمان می‌برد.

  • ۰۱/۰۸/۱۱
  • لیدا رسا

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی