در ایران رشته های مختلفی در دانشگاه ها ارائه شده که که با معیارهای متفاوتی از یکدیگر متمایز می شوند. دانشگاه های سراسری اولین دسته از دانشگاه های معتبر و معروف به شمار می روند که هر ساله در دوره های مختلفی همچون کاردانی پیوسته و ناپیوسته، کارشناسی پیوسته و ناپیوسته، کارشناسی ارشد و دکتری اقدام به پذیرش دانشجو می نماید. موضوع هر ترم دانشگاه چند ترم است را اینجا بخوانید.
ممکن است برای افرادی که هنوز دانشجو نشده و اصطلاحا نودانشجو هستند، سوالاتی در رابطه با ساز و کار دانشگاه های سراسری بوجود آمده باشد. از مهم ترین سوالات این دانشجو ها می توان به " هر مقطع تحصیلی یا هر رشته چند ترم دارد؟ " و " گذراندن هر ترم چند سال طول می کشد؟" یا " تعداد واحدهای هر ترم دانشگاه های سراسری چقدر است؟ " اشاره کرده که ما در این مقاله برآنیم تا به سوالاتی از این دست پاسخ دهیم.
تعداد واحد هر ترم دانشگاه سراسری در مقطع کاردانی
دارندگان مدرک دیپلم رشته های نظری، کار و دانش و فنی حرفه ای پس از دریافت مدرک دیپلم خود می توانند بر حسب رشته مورد انتخابشان وارد دوره کاردانی یا فوق دیپلم شوند. ورود به مقطع کاردانی از طریق ثبت نام سراسری، کنکور کاردانی و ثبت نام بدون کنکور دانشگاه های سراسری در قالب دوره های روزانه، شبانه و غیر انتفاعی انجام می شود. همچنین علاقمندان به این مقطع می توانند در رشته های کاردانی دانشگاه های علمی - کاربردی نیز شرکت نمایند. دوره کاردانی دسته بندی مختلفی دارد که در یکی از این دسته بندی ها می توانیم این دوره را به دو دسته پیوسته و ناپیوسته تقسیم نماییم:
دوره کاردانی ناپیوسته
به منظور مجاز بودن برای شرکت در دوره های کاردانی ناپیوسته، فرد باید در کنکور سراسری شرکت نموده و شرایط ثبت نام کنکور سراسری را داشته باشد. البته چندین سالی است که تعدادی از رشته های کاردانی ناپیوسته در دفترچه کنکور کاردانی ارائه می شود واجدین شرایط از این طریق می توانند اقدام به ثبت نام نمایند. معمولا کاردانی ناپیوسته 2.5 تا 3 سال به طول می انجامد و 1 یا 2 ترم تحصیلی نسبت به کاردانی پیوسته بیشتر است. در این مقطع حداقل باید 82 واحد درسی و حداکثر 95 واحد را پشت سر گذاشته شود.
ممکن است شما پذیرفته شده یکی از دانشگاه های آزاد ، دانشگاه افسری ، دانشگاه فرهنگیان ، دانشگاه علمی کاربردی ، دانشگاه سراسری ، دانشگاه روزانه و دولتی و دانشگاه پردیس و قبول شده در رشته های پزشکی ، رشته های علوم ، رشته های ریاضی فیزیک و فنی مهندسی ، رشته های هنر و رشته های زبان باشید.
در دانشگاه عنوان سال تحصیلی وجود ندارد و فقط از ترم استفاده می شود مثلا دانشجوی ترم یک ، ترم دو و … هر سال دانشگاه شامل دو ترم است که ترم اول از ابتدای مهر ماه شروع شده و تا اواسط دی ماه است و ترم دوم از بهمن ماه شروع شده و تا پایان خرداد ماه می باشد. پس در پاسخ به سوال هر ترم دانشگاه چند ماه است ، می توان گفت هر ترم شامل چهار ماه و 16 هفته آموزشی می باشد.
هر ترم دانشگاه در مقطع کاردانی چند ماه است
مقطع کاردانی شامل دو دوره تحصیلی پیوسته و ناپیوسته می باشد که هر ترم آن شامل 16 هفته آموزشی و به عبارتی 4 ماه می باشد. تحصیل در مقطع کاردانی دو سال تحصیلی را شامل می شود و دانشجو پس از گذراندن تمام واحد های درسی رشته تحصیلی خود ، با دریافت مدرک فوق دیپلم فارغ التحصیل می گردد.
هر ترم دانشگاه در مقطع کارشناسی چند ماه است
مقطع کارشناسی پیوسته همچون مقطع کاردانی از دو دوره تحصیلی پیوسته و ناپیوسته تشکیل شده است ولی مقطع کارشناسی پیوسته 4 سال زمان تحصیل و مقطع2 سال زمان تحصیل دارد.
امتحانات دانشگاه
امتحانات پایان ترم نوبت اول در اواخر دی ماه و امتحانات پایان ترم در اواخر خرداد ماه برگزار می شود و پس از هر ترم حدود 20 روز تعطیلی دارید. ترم تابستان نیز شامل 6 هفته آموزشی اختیاری است و دانشجویان می توانند با اخذ ترم تابستان دروس بیشتری را گذرانده و در نتیجه زودتر فارغ التحصیل شوند و در غیر این صورت کل تابستان تعطیل هستید.
دانشجویان دوره کاردانی و کارشناسی ناپیوسته پس از 4 ترم و دانشجویان دوره کارشناسی پیوسته پس از 8 ترم فارغ التحصیل می شوند. البته برای هر یک از دوره های تحصیلی مذکور سقف مجاز تحصیلی وجود دارد و دانشجویان با شرایط خاص می توانند حداکثر 2 ترم بیشتر بگذرانند.
برای اطلاع از تفاوت دوره های کاردانی و کارشناسی پیوسته و ناپیوسته و همچنین اطلاع از شرایط افزایش ترم تحصیلی می توانید از مشاوران مرکز مشاوره ” پاسخ با ما “ راهنمایی دریافت کنید.
دانشگاه علمی کاربردی
اگر دانشجوی دانشگاه علمی کاربردی هستید و می خواهید بدانید هر ترم دانشگاه علمی کاربردی چند ماه است ، در ادامه این قسمت همراه ما باشید.
دانشگاه علمی کاربردی در مقطع کاردانی و کارشناسی به پذیرش دانشجو می پردازد که در هر دو مورد ، مدت زمان تحصیل 2 سال است.
زیرا هم در مقطع کاردانی و هم در مقطع کارشناسی به صورت ناپیوسته دانشجو می پذیرد. تعداد واحدهایی که دانشجویان می توانند در هر ترم اخذ کنند بین دوازده تا بیست واحد متغیر دارند.
- ۰۱/۰۷/۲۵