دانشگاه ایرانی

کنکور و تجربیات تحصیلی

دانشگاه ایرانی

کنکور و تجربیات تحصیلی

  • ۰
  • ۰

انواع روش های حذف موهای زائد:

به طور کلی دو نوع روش برای برطرف کردن موهای زائد وجود دارد:

1. سیستم های لیزری شامل دستگاه های الکساندریت (طول موج پایین)، دایود و لیزر با طول موج بالا

2. سیستم های غیر لیزری (سیستم های نوری لامپ های زنون) شامل دستگاه های ای لایت (E-LIGHT) و آی پی ال (IPL) که با سیستم فلش لامپ زنون کار می کنند و علاوه بر نور از رادیوفرکانس نیز به طور همزمان استفاده می کند و به همین دلیل روی موهای کم رنگ (طلایی ، سفید) اثر بهتری دارد.

لیزر موهای زائد چگونه انجام می شود؟

 در مرکز لیزر در کرج در واقع پرتوهای نور تکفام شده هستند که روی طول موج دلخواه ما برای مقاصد خاص تنظیم می ­شوند و بنا به نیاز ما می ‏توانند اثرات متعددی در ناحیه مورد نظر داشته باشند. ریشه­ موجود در هر تار مو رنگ­دانه ای به نام ملانین دارد که هنگام رویش مو فعال شده و همه بدنه­ تار مو را به رنگ تیره (سیاه، قهوه ­ای روشن و تیره یا بلوند) در می ­آورد. لیزر موهای زائد روی ملانین ­های موجود در ریشه مو متمرکز شده و روی آن ناحیه اثر می­ کند و نهایتا منجر به نابود شدن ریشه­ مو می­ گردد.

بنابراین هرچه موی فرد تیره­ تر و ضخیم ­تر باشد لیزر اثر بهتری بر روی آن خواهد داشت. از طرفی به علت وجود ملانین در خود پوست، روشن بودن پوست باعث می ­شود لیزر بر روی خود پوست اثر نکرده و منجر به سوختگی پوست نشود، لذا افراد با پوست­ های روشن و موی ضخیم و تیره بهترین کاندید لیزر موهای زائد می­ باشند.

آشنایی با لیزر موهای زائد بدن، مزایا و عوارض آن

یکی از روش هایی که برای حذف موهای زائد بدن در اغلب نقاط جهان استفاده می شود لیزر است. استفاده از لیزر در اغلب موارد می تواند سبب قطع دائمی رویش موهای زائد شود. البته این امر به نوع پوست، اقلیم، تعداد جلسات لیزر، ضخامت و عمق مو، و در نهایت تجربه پزشک وابسته است. لیزر در امر زیباسازی کاربردهای فراوانی دارد. زیرا می توان به منظور جوانسازی پوست نیز از آن استفاده کرد. به عبارت ساده، استفاده از لیزر سبب تحول صنعت زیبایی شده است. اگر تصمیم دارید برای با لیزر موهای زائد بدن خود را از بین ببرید، بهتر در این مقاله با ما همراه باشید. زیرا آشنایی با لیزر موهای زائد بدن، مزایا و عوارض آن می تواند افقی تازه پیش روی شما بگشاید.

لیزر موهای زائد بدن چیست؟

لیزر یک پرتوی نوری دارای ویژگی های فیزیکی بسیار خاص است. این اشعه بسیار پرقدرت بوده و دارای انرژی بالایی است. در اغلب حوزه های تخصص پزشکی مانند زیبایی، چشم پزشکی و گاهی برای برش در حین جراحی های مختلف از لیزر استفاده می شود. باید به این نکته توجه داشته باشید که کاربرد گسترده لیزر در صنایع و حوزه های مختلف امتیاز محسوب می شود. کاربرد این اشعه به گونه ای است که که می تواند با تغییر فناوری های مورد نیاز آن را در صنایع مختلف به کار برد.

برای حذف موهای زائد بدن نیز از لیزرهای مختلف استفاده می شود. لیزر الکساندرایت، الیپس، لیزر ترکیبی، آی پی ال، لیزر  الکترولیز بخش از مواردی هستند که در رفع موهای زائد مورد استفاده قرار می گیرند. به این نکته توجه داشته باشید که کاربرد و کارایی هر یک از این لیزرها با یکدیگر متفاوت است. برای مثال لیزر الکساندرایت برای پوست های سفید و روشن کاربرد بیشتری دارد. اگر فرد متقاضی لیزر موهابدن دارای پوستی تیره باشد بهتر از لیزر Nd:YAG برای رفع موهای بدن او استفاده شود. دلیل اصلی استفاده از لیزرهای مختلف برای پوست های متفاوت عواملی مانند فرکانس، طول موج و میزان نفوذ اشعه های لیزر در پوست افراد است.

عملکرد لیزر در رفع موهای زائد

اشعه های پر قدرت در این روش بر روی فولیکول های مو اثر می گذارند. به عبارت ساده، استفاده از لیزر سبب داغ شدن پیاز های مو شده و در نتیجه فولیکول آسیب خواهد دید. آسیب به فولیکول های مو مانع از رویش مجدد موها می شود. در بسیاری از موارد می تواند با انجام چند جلسه لیزر و آسیب دائمی به فولیکول موهای زائد برای همیشه از رویش مجدد آنها جلوگیری کرد.

آسیب وارد شده توسط لیزر به پیاز مو انتخابی است. این امر به این معناست با وجود اینکه لیزر به فولیکول مو آسیب می زند، هیچ آسیبی به پوست و بافت های مجاور آن وارد نمی شود. البته ممکن است اگر شما از پزشک فاقد تجربه کافی یا حتی از اماکن غیر بهداشتی و نامعتبر برای رفع موهای زائد استفاده کنید، سایر بافت های بدن شما نیز در اثر لیزر آسیب ببیند.

کاهش دائمی رشد و رویش موهای زائد با استفاده از لیزر حتمی است. در اغلب موارد بین ۷۰ تا ۹۰ درصد موهای زائد بدن بعد از لیزر مجدد رشد نخواهند کرد. البته تاکید می کنم لیزر سبب کاهش دائمی موهای زائد می شود. و استفاده از لیزر به معنی حذف دائمی موهای زائد نیست.

چرخه رشد مو

دلیل سوم چرخه رشد مو است که برای هر بیمار، هر ناحیه از بدن و همچنین برای هر موی بدن متفاوت است. یک تار مو می‌تواند تا 6 سال در مرحله رشد باشد. با این وضعیت چطور بفهمیم مو در کدام مرحله است؟ غیر ممکن است که این موضوع را بدانیم.

جرا باید فاصله بین جلسات لیزر موهای زائد باشد؟

40 تا 45 روز فاصله بین جلسات لیزر به آن دسته از موها که در مرحله رشد یا آناژن نبوده‌اند فرصتی می‌دهد تا وارد این مرحله شوند. با این وجود به این دلیل که 20% از موها در هر نقطه از بدن در مرحله مناسب هستند، بعضی از آن‌ها در حال ترک این مرحله هستند  و برخی دیگر در جلسات بعدی وارد این فاز می‌شوند.

توصیه و نکات قبل از لیزر موهای زائد

  • در صورت بارداری و یا اقدام برای بارداری استفاده از لیزر ممنوع است و در دوران شیردهی، به دلیل اختلالات هورمونی به وجود آمده با تایید پزشک و تعهد فرد امکان پذیر است.
  • در صورت استفاده از داروهای: ماینوکسیدیل، فنی تویین، سیکلوسپورین ، ایزوترتینوئین، راکوتان (آخرین مصرف 4 ماه و دوز بالا 6 ماه قبل باشد دوز خیلی پایین با ویزیت پزشک)، کورتون، Retin_A، اطلاع دهید در صورت لزوم در موارد خاص حتما با پزشک وقت مشاوره داشته باشید.
  • در صورت داشتن سوابق بیماری از قبیل عصبی و روحی، اختلالات هورمونی، بیماری ویتیلیگو، MS، کیست تخمدان، نازایی، حساسیت پوستی و دارویی، بیماری های تیرویید، پریود نامنظم، سابقه تبخال، دیابت اطلاع دهید در موارد خاص حتما با پزشک وقت مشاوره داشته باشید.
  • در صورت تزریق ژل و بوتاکس حتما به اپراتور خود اطلاع دهید.
  • در صورتی که در طول دوران لیزر شروع به مصرف دارویی کردید حتما در جلسه بعدی به اپراتور خود اطلاع دهید.
  • ۰۱/۰۷/۲۳
  • لیدا رسا

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی